lesgeven

vogueing: ckv project over homoseksualiteit

Peter Dehing Dance Studios ontwikkelde in 2009 een CKV project over homoseksualiteit. Het project kan worden ingehuurd door scholen en bestaat uit een film, een discussie met leerlingen en een vogue dansles.

dansen

Kennismaken met een andere vorm van dans. Een kijkje in de gayscene van New York. Wat heeft dat nu te maken met de dingen die juist de jongeren van nu bezig houden en waar ze niet eens weet van hebben waar het vandaan komt. Dat zegt Peter Dehning in de introductie tot zijn nieuwe dance workshop. Via de ingang van dans wordt met de jongeren van gedachten gewisseld over de homoseksuele subcultuur van New York, die veel gemeen heeft men hun eigen situatie.

vogue

Bijna iedereen kent het tijdschrift Vogue, ook weten we allemaal wat een houseparty is, natuurlijk zien we veel van New York, maar zien we alles? Wat zien we van de homoseksuele jongeren in New York, en wat hadden Madonna en haar platenbazen hier mee te maken? In het laatste nieuwe scholenproject van Peter Dehing Dance Studios gaan we kijken naar de jongeren uit de armste wijken van New York, die veel ophadden met de rijkdom uit de bekende tv-programmas, maar die rijkdom was ook onbetaalbaar voor hen. Of konden ze misschien toch heel dicht bij hun illusie komen?

workshop

Dit project duurt een dagdeel, en bestaat uit een introductie en gesprek met de jongeren in de klas, het bekijken van een DVD over de straat/hangplekken van homoseksuele jongeren van NY en wat daar allemaal bij kwam kijken en wat het gevolg ervan was. Dit wordt gevolgd door een dansles vogueing, en een eindgesprek. Kortom: bezig zijn met dans binnen een thema dat iedere jongere zeker aan zal spreken. Leerlingen gaan in een of meerdere dagen tijd kennis maken met 8 dans disciplines, maken per klas een decor, per leerling een kostuum en aan het einde van de dag een voorstelling.

meer informatie