MijnID

lesgeven

onderwijsbeleid

volg ons op twitter
volg ons op twitter

mijnid campagne

de mijnid thermometer: meet het schoolklimaat met 12 vragen

EduDivers kan je helpen bij het in kaart brengen van de LHBT vriendelijkheid van je school.
We hebben een MijnID schoolklimaatthermometer gemaakt in de vorm van een ultrakorte enquête. Deze enquête kan je op school online laten invullen, of via thermometerkaartjes (die je hieronder kunt downloaden).
De vragen op de voorkant van dit kaartje zijn geselecteerd omdat ze volgens gerenommeerde onderzoekers een betrouwbaar beeld geven van de LHBT vriendelijkheid van een school. Drie van de vier worden bijvoorbeeld ook gesteld in de jeugdmonitor van de GGD. Als je ook de achterkant van de kaartjes laat invullen en ze verzamelt, dan kan EduDivers een onderzoeksverslag aanleveren. De resultaten worden geanalyseerd op verschillen tussen jongens en meisjes, religieuze achtergrond van leerlingen, leeftijd en naar de deelnemende klassen. De cijfers worden vergeleken met landelijk onderzoek. Conclusies worden aan de school zelf overgelaten.

hoe je de gegevens kunt laten analyseren

Je kunt de gegevens op twee manieren laten analyseren:

  1. Je kunt de resultaten invoeren via www.edudivers.nl/mijn-id/thermometeronderzoek. Docenten kunnen dit als ze geen tijd hebben door leerlingen laten doen. Mail daarna info@edudivers.nl met het verzoek om een rapportage. Vermeldt daarin de naam van uw school en de datum of data waarop de resultaten zijn ingevoerd. Je krijgt per mail een volledig rapport van EduDivers in de vorm van een Excel bestand. Je krijgt een factuur van € 75 voor de verwerking.
  2. Je kunt de kaartjes opsturen naar EduDivers (Nieuwezijds Voorburgwal 21-3, 1012 RC Amsterdam) en de gegevens door ons laten invoeren en verwerken. Vermeldt daarbij je email adres. Je krijgt een factuur van € 75 + € 125 per 100 leerlingen/kaartjes voor de verwerking.

EduDivers gebruikt de gegevens voor een landelijke rapportage maar zal nooit de naam van specifieke scholen of docenten gebruiken. Die gegevens zijn vertrouwelijk.

materiaal