nieuws

een homokoppel uit het oude Egypte, Khnumhotep en Niankhkhnum

geen californisch referendum tegen homogeschiedenis

22 oktober 2011 - Conservatieve groepen in Californie zijn er niet in geslaagd ruim een half miljoen handtekingen binnen te halen Die waren nodig om een referendum te organiseren tegen het verplicht stellen van homogeschiedenis in scholen.

gay history month

In de USA zijn lessen over LHBT geschiedenis een populaire vorm van voorlichting. In veel staten (en ook in Engeland, http://lgbthistorymonth.org.uk/) organiseert men in oktober “Gay History Month”, (http://lgbthistorymonth.com/)waarin geschiedenisdocenten wordt gevraagd te vertellen over homogeschiedenis, en vooral over beroemde homo’s.
In Californie werd vorig jaar werd de Fair Education Act aangenomen, een richtlijn die scholen verplicht les te geven over mensenrechten en mensenrechtenactivisten. Dat geldt dus ook voor homo-activisten, zoals Harvey Milk, de wereldberoemde activist en raadslid van San Francisco, die werd doorgeschoten vanwege zijn zichtbare rol in de homostrijd. De richtlijn, die in januari 2012 ingaat, verbiedt ook discriminerend lesmateriaal.

tegenwerking

Het conservatieve Pacific Justice Institute probeerde de Fair Education Act in te laten trekken via een referendum. De organisatie verklaarde dat de Act “een belediging voor de mening van ouders” is, implicerend dat alle ouders tegen informatie over homoseksualiteit zijn.

Bron: http://www.pinknews.co.uk/2011/10/13/effort-to-force-referendum-on-california-gay-history-law-fails/