nieuws


kuscene in GTST

aps en kinderconsument organiseren middag over media en homoseksualiteit

6 juni 2011 Dagelijks worden wij en dus ook onze leerlingen overspoeld met beelden uit de media. Met het mobiele internet zijn we niet alleen meer ontvangers, maar ook zenders van informatie en leerlingen delen graag met elkaar en de wereld. De Kinderconsument en het APS nodigen docenten uit voor een Masterclass Onderwijs, Mediawijsheid en Homoseksualiteit.

mediabeelden

Mediabeelden en boodschappen beïnvloeden het denken van leerlingen over hetero- en homoseksualiteit. Docenten kunnen leerlingen helpen de betekenis achter beelden en boodschappen te ontdekken en leerlingen zo 'mediawijs' maken.
Op 27 september 2011 organiseren De Kinderconsument en Gay and School (APS) een bijzondere middag waarop we u meenemen langs de bijna eindeloze beeldenstorm: van Geer & Goor, de kusscène in Goede Tijden Slechte Tijden en de boodschappen op YouTube, GeenStijl, Hyves, Facebook en Twitter. Gepresenteerd door Bamber Delver (Kinderconsument) en Anniek Verhagen (Gay and School). Locatie: Amsterdam, OBA 

masterclass

De middag is een, vaak humoristische, zoektocht naar hoe mediaboodschappen tot stand komen én aankomen. Bij onszelf en onze leerlingen. Want de wereld van de nieuwe media is indringend veranderd. Officiële kanalen als GTST of Spangas kunnen dan wel met respect niet-hetero relaties uitbeelden… maar hoe staat het met weblogs en nep Hyves? In de (traditionele) media zijn homomannen zichtbaar aanwezig, hoe komen lesbische vrouwen(stellen) eigenlijk in beeld? U ziet verrassende beelden en teksten. We bieden een methode waarmee u direct in de klas aan de slag kunt en we discussiëren met elkaar hoe het onderwijs of het sociaal-cultureel werk met zulke media kan omgaan.

informatieblad

Alle informatie staat verwerkt in het nieuwste informatieblad van Gay and School dat u deze middag uitgereikt krijgt.
Daarnaast is er op een vrijblijvende manier de gelegenheid om kennis te maken met verscheidene organisaties die zich op verschillende manieren inzetten voor het bespreekbaar maken van seksuele diversiteit in het onderwijs. Om het voor leerlingen gemakkelijker te maken om te gaan met relationele en seksuele verschillen moeten wij ons verdiepen in hun mediawereld waar youtuben via smartphone of iPad het televisiekijken van nu is.

tijd, plaats kosten

Laat u inspireren op:
27 september 2011
Tijd: 14.00 – 16.30 uur
Plaats: Amsterdam, OBA (5 minuten lopen vanaf het Centraal Station)
Kosten: € 35,- per persoon
U kunt zich vanaf heden inschrijven via www.mediawijsheidwinkel.nl
Bamber Delver, namens De Kinderconsument en Anniek Verhagen namens Gay & School
www.gayandschool.nl
www.kinderconsument.nl
Vragen? Mail: bamber.delver@kinderconsument.nl of bel via 072 888 7 222
Stichting De Kinderconsument
Postbus 360
1800 AJ Alkmaar