nieuws

arie slob is bang voor te heftig debat

2 oktober 2011 - ChristenUnie-fractievoorzitter Arie Slob vreest dat een “al te heftig debat over homo's in het onderwijs levert alleen maar verliezers oplevert”. Dat zegt hij in De Gelderlander naar aanleiding van een basisschoolleraar die door zijn gereformeerde school is geschorst omdat hij is gaan samen wonen met een man.

frontaal

Slob vindt dat de genuanceerde manier waarop ContrariO aandacht geeft aan homoseksualiteit steeds meer ingang in het gereformeerd onderwijs aan te bevelen, maar gebruikt dit de strategie van COC Nederland om homoseksualiteit in de kerndoelen te krijgen, af te keuren. "Sommige organisaties en politieke partijen grijpen nu dit moment aan om er frontaal in te gaan. Maar zo'n ideologische strijd kent alleen verliezers. Ik vraag me af of het COC door heeft welke gevolgen zijn handelen heeft. Voor je het weet wordt door dat optreden ook de ruimte voor christelijke homo-organisaties als Contrario of RefoAnders kleiner."

uitspelen

In het veld beginnen discussies te ontstaan of de LHBT-organisaties zich zo niet laten uitspelen. Dat een vorm van verplichting voor aandacht van seksuele diversiteit wenselijk is, daarover is iedereen het wel eens. De LHBT-organisaties uit het onderwijs staan echter een verplichting in het schoolveiligheidsbeleid voor, terwijl het COC zich richt op een specifieke aanpassing van de kerndoelen en loyaliteit van collega-organisaties eist bij deze eis. Het argument dat de LHBT-beweging zich niet moet laten uitspelen tegen elkaar komt daar nu nog bij.
Bron: http://www.gelderlander.nl/nieuws/algemeen/binnenland/9588607/Slob-homostrijd-kent-alleen-verliezers.ece