MijnID

ERROR: EduDivers not found

lesgeven

ERROR: EduDivers not found

onderwijsbeleid

ERROR: EduDivers not found
volg ons op twitter
volg ons op twitter

nieuws

ggd nijmegen zoekt nieuwe schoolbegeleider

8 mei 2011 - In 2002 is in opdracht van gemeente Nijmegen een meerjarig project voor schoolbegeleiding rond homo-emancipatie gestart. Vanwege het vertrek van de huidige projectleider en een verwachte uitbreiding van het project is de GGD Nijmegen op zoek naar een projectleider voor ongeveer 24-28 uur per week.
Meer informatie op de GGD website

schoolsout

Het “traject VO en homoseksualiteit” heet intussen wat vlotter “SchoolsOUT”. Het traject is een samenwerkingsverband tussen onderwijs, COC, DITO en de GGD. SchoolsOUT richt zich op het bevorderen van de sociale veiligheid van homoseksuele, lesbische en biseksuele leerlingen en medewerkers in het voortgezet in Nijmegen. In 2008 tekenden de verschillende partijen het Convenant Traject Voortgezet onderwijs en homoseksualiteit, in aanwezigheid van minister Plasterk. Nijmegen loopt met SchoolsOUT voorop in Nederland als het gaat om structurele aandacht voor seksuele diversiteit binnen het Voortgezet Onderwijs!

uitbreiding

SchoolsOUT verwacht binnenkort de opdracht van de gemeente Nijmegen tot uitbreiding van het project naar het ROC en de hoogste groepen van het basisonderwijs. Het project is ondergebracht bij de afdeling Gezondheidsbevordering en Epidemiologie van de GGD Regio Nijmegen.