MijnID

lesgeven

onderwijsbeleid

volg ons op twitter
volg ons op twitter

nieuws

homoseksualiteit voor dummies: nieuw concept door aob

9 mei 2011 De onderwijsbond AOb organiseert op 13 mei een landelijke studiedag onder de naam "Homoseksualiteit voor dummies". Vor de eerste keer is de studiedag niet alleen bedoeld voor homo/lesbische/biseksuele/transdocenten, maar ook voor heterodocenten.

De voorzitter van AOb Roze schrijft: "Seksuele diversiteit is op veel scholen een lastig onderwerp. Leerlingen schelden elkaar op de gang uit, leerlingen en leraren durven niet voor hun seksuele identiteit uit te komen, soms durft men het onderwerp niet eens in de klas te bespreken. Is dit herkenbaar? Wordt dit als een probleem gezien en weet je als schoolleider, middenmanager, zorgcoördinator of mentor eigenlijk niet goed hoe je dit op school kunt verbeteren?"

De studiedag op 13 mei biedt niet alleen informatie, maar vooral concrete ideeën -uit verschillende invalshoeken- voor het verbeteren van de veiligheid op je eigen school. Of je nu ervaringsdeskundige bent of eigenlijk niet goed weet in hoeverre je eigen school homovriendelijk is, op de studiedag ‘Homoseksualiteit voor Dummies’ krijg je bruikbare informatie, tips en handvatten.
Lees meer op onze agenda of ga direct naar de pagina van AOB Roze