MijnID

ERROR: EduDivers not found

lesgeven

ERROR: EduDivers not found

onderwijsbeleid

ERROR: EduDivers not found
volg ons op twitter
volg ons op twitter

nieuws

wethouder van Es wil in gesprek met pabo's

17 juni 2011 "Leerkrachten zijn degenen die hun leerlingen moeten voorzien van de juiste informatie over burgerschap en seksuele diversiteit, en dat zonder gene moeten kunnen doen. Daarom is deze e-learning module voor pabo's zo belangrijk."
Dat zei wethouder Van Es van Amsterdam gisteren ter gelegenheid van de presentatie van de nieuwe module, die vanaf dat moment gratis beschikbaar is via www.homolesbiopschool.nl. De wethouder wil zo snel mogelijk met de lokale pabo's in gesprek over het gebruik van deze module en verdere integratie van seksuele diversiteit in het curriculum en beleid van de scholen.

Tijdens de presentatie werd de module overgedragen van het IHLIA (Internationaal Homo Lesbisch Documentatiecentrum en Archief aan EduDivers (Kenniscentrum Onderwijs en Seksuele Diversiteit). Om de invoering van de module op pabo's te stimuleren, heeft EduDivers in samenwerking met de landelijke Onderwijsalliantie voor Seksuele Diversiteit een strategisch plan ontwikkeld.

Peter Dankmeijer, directeur van EduDivers, zegt daarover: "De module is een prachtig product en de studenten reageren er enthousiast op. Eerder ontwikkelden wij zelf al het lessenpakket "Leefvormen", dat ook gratis is en alleen dit jaar al ruim 6000 keer is gedownload. Er is dus wel belangstelling, maar toch blijft het gebruik ervan in klassen achter. Er is veel koudwatervrees: men zegt vaak "het is bij ons bespreekbaar", maar meestal wordt het ook dan toch niet besproken. Daarom hebben we een strategisch plan ontwikkeld om het in beweging te brengen."
Een factsheet over de stand van zaken rond homoseksualiteit in het basisonderwijs evenals het strategische plan kunnen gedownload worden van EduDivers.nl.

Meer lezen?