MijnID

lesgeven

onderwijsbeleid

volg ons op twitter
volg ons op twitter

nieuws

gale protesteert bij unesco over mogelijk homofoob evenement

8 april 2012 - Op Paaszondag heeft GALE (Global Alliance for LGBT Education) een brief gestuurd naar UNESCO, met het verzoek aan de directeur-generaal, mevrouw Irina Bokova, om te onderzoeken welke schade veroorzaakt kan worden door een conferentie die later deze week op het Hoofdkwartier van UNESCO zal worden gehouden.

Het evenement "Een nieuwe visie voor vrede en menselijke ontwikkeling" wordt georganiseerd door de Universal Peace Federation (UPF) en de Women's Federatie for World Peace (WFWP) die een geschiedenis hebben van ultraconservatieve ideeën over de familie en het bestrijden van seksuele zelfbeschikking. De "vrede"-strategie waarvoor zij pleiten richt zich op het bevorderen van "gezegende families", met uitsluiting van het gezinnen die niet bestaan uit religieus getrouwde heteroseksuele paren met kinderen. Op hun websites zeggen ze openlijk hoe hun strategie omvat dat de Yogyakarta Principles moeten worden bestreden. De Yogyakarta Principlesvormen een samenvatting van internationaal aanvaarde mensenrechten voor homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders. De belangrijkste spreker op de conferentie Mark Brann is een volgeling van dominee Moon, die in het openbaar zegt: "homo's zijn als vuile stront etende honden".
Mevrouw Irina Bokova is altijd voorstander geweest van de mensenrechten en dringt erop aan homofobie moet worden bestreden. Vorig jaar zei ze: "We moeten elke keer dat dit gebeurt hier tegen opstaan, en we moeten de mannen en vrouwen ondersteunen in hun inspanningen om de mensenrechten en de fundamentele vrijheden te handhaven voor alle democratische samenlevingen."
De brief aan mevrouw Bokova kunt u hier downloaden.