MijnID

ERROR: EduDivers not found

lesgeven

ERROR: EduDivers not found

onderwijsbeleid

ERROR: EduDivers not found
volg ons op twitter
volg ons op twitter

nieuws

UTech: de Technische Universiteit van Jamaica

jamaicaanse universiteit straft homofobe studenten

17 november 2012, KINGSTON, Jamaica - De Technische Universiteit van Jamaica (UTech) zei vandaag dat de studenten die betrokken zijn bij “de jacht op (vermeende) homo-medestudenten” zullen worden gestraft.

De universiteit stelde een onderzoek in naar het incident waarbij twee studenten door anderen werden aangetroffen in een "compromitterende positie" in het toilet en vervolgens door de ontdekkers werden achtervolgd. In Jamaica zijn achtervolgingen, mishandeling en moord van (vermeende) homoseksuelen niet ongewoon.

Als blijkt dat de studenten de medestudenten inderdaad achtervolgden met het oog op geweld, zullen zij worden gestraft in overeenstemming met het schoolbeleid, zo verklaarde UTech. De universiteit zei verder dat de coach van de achtervolgde studenten hen helpt om verder te gaan met hun studie.

bewakers ontslagen

Een vermeende homostudent werd tijdens het incident op 2 november j.l. geslagen door bewakers van het externe bewakingsbureau Marksman. Hij probeerde de achtervolgende meute te ontwijken door zich te melden in het wachtlokaal van de UTech bewakers, maar hij werd daar gegrepen en geslagen door de bewakers. Marksman heeft de 2 betrokken bewakers inmiddels ontslagen. De bewakers zijn ook gearresteerd door de politie en worden naar verwachting deze week voor de rechtbank gebracht.

beleid om tolerantie te bevorderen

UTech zei dat het van plan is een speciaal trainingsprogramma te ontwikkelen om ervoor te zorgen dat de bewakers instaat voor de veiligheid van de mensen die zij beschermen. Het UTech management zei verder dat het ook samenwerkt met studenten en medewerkers om tolerantie, seksualiteit en pro-sociaal gedrag te bespreken.

Een lokale LGBT organisatie heeft GALE, de internationale partner van EduDivers, om assistentie gevraagd in het zoeken naar oplossingen.