MijnID

ERROR: EduDivers not found

lesgeven

ERROR: EduDivers not found

onderwijsbeleid

ERROR: EduDivers not found
volg ons op twitter
volg ons op twitter

nieuws

nieuw netwerk over film en seksuele diversiteit

24 november 2013 - Afgelopen week vond in Florence de eerste bijeenkomst plaats van het Europese ARES uitwisselingsnetwerk van docenten en andere geïnteresseerden rond kunst, cultuur, media en seksuele diversiteit. EduDivers startte deze week een mailinglijst voor het Nederlandse deel van het netwerk.

Het ARES project is gestart op initiatief van de Italiaanse organisatie ENFAP, die zich richt op volwasseneneducatie. Samen met 6 andere organisaties, elk in een ander land, is subsidie aangevraagd voor een tweejarige uitwisseling. Vijf van de 7 organisaties kregen geld van de nationale beheerders van het Europese mobiliteitsfonds Grundtvig: organisaties uit Italië, het Verenigd Koninkrijk, Estland Polen en Nederland. Vanuit Nederland is GALE de formele partner; de Nederlandse activiteiten worden in nauwe samenwerking met EduDivers uitgevoerd.

dialoog

Het project gaat verkennen hoe ACM (Artistic, Cultural and Media) Education (in Nederland: CKV) kan bijdragen aan emancipatie van LHBT jongeren. Het zal een dialoog op gang brengen tussen lokale overheden, aanbieders van volwasseneneducatie, culturele verenigingen, experts en LHBT verenigingen. De dialoog zal vooral gevoerd worden door met elkaar naar homo, lesbische, biseksuele en transgender festivals te gaan en daar discussies te organiseren over educatie.

netwerk

EduDivers zet in Nederland een netwerk op voor de uitwisseling van ervaringen over ACM en emancipatie van seksuele diversiteit. Daartoe is een interactieve mailinglijst opgezet, waarop u hier kunt intekenen.

facebook pagina

De openbare en internationale communicatie verloopt via ARES Facebook pagina, waar mensen ook materialen kunnen uploaden.