MijnID

lesgeven

onderwijsbeleid

volg ons op twitter
volg ons op twitter

nieuws

vn publiceert "het raadsel"

18 mei 2013 - Het VN-Bureau voor de Mensenrechten (OHCHR) heeft een nieuwe 2-minuten durende video gemaakt om aandacht te vragen voor de impact van homofoob en transfoob geweld en discriminatie: “Het Raadsel”. Het raadsel is: wie zijn die mensen die in 76 landen geen rechten hebben?

bewustwording voor mensen die nooit over diversiteit denken

De video is ontwikkeld en geproduceerd in samenwerking met de Purpose Foundation. Hij bestaat uit een serie uitspraken door mensen met verschillende achtergronden en identiteiten en er zijn gastoptredens van secretaris-generaal Ban Ki-moon en de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten Navi Pillay. Het video is bedoeld om bewustzijn te kweken bij het grote publiek, en vooral degenen die misschien nog nooit over seksuele diversiteit hebben nagedacht.

deel via sociale media!

Door deze video vrijgeven van een paar dagen voor de internationale dag tegen homofobie en transfobie, het biedt activisten en anderen met een nuttig advocacy tool voor gebruik bij evenementen gepland voor 17 mei en daarbuiten. De video is ideaal voor het delen via social media en we zouden u aanmoedigen - als u dat wilt - om zo breed mogelijk te verspreiden onder uw eigen contacten. Wilt u de video of tweet over het insluiten, gelieve indien mogelijk link naar de originele video op het OHCHR YouTube-kanaal (http://www.youtube.com/watch?v=sYFNfW1-sM8).

De video is opgenomen in het Engels, maar er zijn ondertitels in het Engels, Spaans en Frans (door te klikken op de kleine, vierkante "CC"-knop in de bodem van het YouTube-scherm en de taal te selecteren). In de komende dagen volgen Russische en Arabische ondertitelingen.