nieuws

discussie over voorlichtingsfilms

23 februari 2014 - Op 17 en 18 maart start EduDivers met een discussie over wat een goede voorlichtingsfilm is. “Scholen vragen ons dagelijks welke film geschikt is om voorlichting te geven over homoseksualiteit. En elke maand krijgen we wel een vraag van filmmakers om mee te werken aan een nieuw filmproject. Maar wat is nu een goede voorlichtingsfilm? Daarover bestaan wel heel uiteenlopende opvattingen.” zegt Peter Dankmeijer, directeur van EduDivers.

meningsverschillen

Moet een goede voorlichtingsfilm over seksuele diversiteit een sterke boodschap hebben, of juist vragen oproepen? Moeten de hoofdpersonen normale types zijn om vooroordelen weg te nemen, of juist de diversiteit laten zien, waaronder biseksualiteit, transseksualiteit en travestie? Is een film over homojongens slecht omdat er geen lesbiennes, biseksuelen of transgenders in zitten? Moet een voorlichtingsfilm van een film-technisch hoog niveau zijn, of gaat het om het effect op het publiek? Is een documentaire van een uur geschikt als voorlichtingsfilm?
EduDivers organiseert in samenwerking met de Global Alliance for LGBT Education en de Roze Filmdagen in het kader van het ARES project over film en homofobie een tweetal avonden met korte voorlichtingsfilms en een korte discussie achteraf.

jongens en meidenavond

Op 17 maart tonen we films met een jongen in de hoofdrol, op 18 maart met een lesbisch meisje in de hoofdrol. De programma’s worden binnenkort gepubliceerd op www.edudivers.nl/rozefilmdagen.

jongeren gratis!

De voorstellingen vindt plaats van 17:45 tot 19:30 in bioscoop Het Ketelhuis in Amsterdam West. Er zijn slechts 50 plaatsen beschikbaar. Deelname voor volwassenen is €5, voor jongeren tot 18 jaar gratis (neem een legitimatie mee!). Het is daarom handig om te reserveren.