nieuws

stem voor stevig homobeleid in europa!

13 mei 2014 - Op 22 mei kunt u kiezen voor een nieuw Europees parlement. EduDivers pleit ervoor dat u ook echt gaat stemmen en uw stem uitbrengt op kandidaten die op Europees niveau vechten voor LHBT emancipatie. Dit is hard nodig, want in heel Europa zijn ultraconservatieve partijen op en zelfs in de EU zijn er nu landen die het verbieden om positief of zelfs neutraal voor te lichten over seksuele diversiteit. Met een promotievideo roept de LHBT beweging op om te stemmen.

verbod op voorlichting, kinderen weghalen bij lesbo's

Peter Dankmeijer, directeur van EduDivers zegt: "Deze verkiezingen zijn enorm belangrijk. In Europa is veel bereikt in de afgelopen jaren, maar in de afgelopen jaren zien we zeer zorgelijke ontwikkelingen. In Polen en Litouwen zijn wetten aangenomen die voorlichting over homoseksualiteit verbieden. In Frankrijk waren er onlangs massale demonstraties tegen het toestaan van lesbische en homorelaties. In de Italiaanse stad Trento is voorgesteld om kinderen weg te halen bij hun lesbische ouders en hen in een weeshuis te stoppen 'om ze beschermen tegen de verwarrende invloed van hun gemankeerde gezin'. Zonder actieve Europese gemeenschap is er niemand meer die tegen zulke misstanden kan protesteren of maatregelen kan treffen. De Eurosceptici en religieuze extremisten die zich nu beginnen te verenigen in een uiterst rechtse Europese beweging, bedreigen niet alleen LHBT voorlichting maar ook fundamentele rechtvaardigheid en mensenrechten voor iedereen."

come out pledge

ILGA Europa, de vereniging van Europese LHBT organisaties, heeft het initiatief genomen om alle kandidaten voor het Europees parlement te vragen om de "Come Out Pledge" (Uit De Kast Belofte) te tekenen. Dit is een verklaring waarmee de politici aangeven dat ze in de toekomst LHBT emancipatie zullen ondersteunen. Op de ILGA website kan je ook vinden wie de Pledge hebben getekend, zodat men een soort aanvullende kieswijzer heeft. Uit Nederland hebben 30 kandidaten van CDA, D66, Groen Links, Partij van de Dieren, de Piratenpartij, PvdA en de Socialistische Partij getekend.
Heeft u contacten bij een partij die de Pledge nog niet getekend heeft? Dan is nu de tijd om eens te vragen waarom niet.