MijnID

ERROR: EduDivers not found

lesgeven

ERROR: EduDivers not found

onderwijsbeleid

ERROR: EduDivers not found
volg ons op twitter
volg ons op twitter

nieuws

ghanese studenten proberen homoleerlingen te lynchen

11 februari 2015 - Volgens lokale media hebben leerlingen van een jongensschool in Danu, Ghana, op 6 februari geprobeerd twee medestudenten te lynchen toen ze ontdekten dat die seks met elkaar hadden gehad. De politie werd gebeld om de rellen te stoppen en schoot in de chaos een eerstejaars student neer . De twee slachtoffers van de rellen werden gearresteerd.

"instant recht spreken"

De media melden dat de leerlingen van St Paul's Senior High School ontdekten dat de twee studenten seks hadden. Ze geven geen informatie over hoe de leerlingen daarachter kwamen. De leerlingen besloten zelf "instant recht te spreken" en de jongens te vermoorden. Leraren probeerden in te grijpen, maar werden vervolgens zelf belaagd door de woedende studenten. "De school straft ons onmiddellijk als we kleding dragen die niet volgens de regels is, maar ze doen niets als die types elkaar in de kont neuken" ("sodomize") zeiden ze tegen de media. Ze bestormden bungalow van de leraren, broken autoruiten, vernielden schoolwoningen, barricadeerden de wegen op de schoolterrein en verbranden vrachtwagenbanden.

slachtoffers gearresteerd

Toen de politie arriveerde, gooiden de leerlingen stenen naar hen. De politie vuurde waarschuwingsschoten af om de menigte uiteen te drijven. Een van de kogels raakte een student in het hoofd. Volgens Joy News, is de school tijdelijk gesloten, "om een onsmakelijke terugslag te voorkomen". Mogelijk bedoelt men daarmee dat buurtgenoten nog extra wraak willen nemen op de school vanwege de steun van de docenten aan de twee leerlingen. Tegelijkertijd werden de twee slachtoffers gearresteerd door de politie. De media melden dat ze helpen bij het onderzoek. Maar het kan ook zijn dat ze zelf zullen worden vervolgd. Ghana straft "onnatuurlijke vleselijke kennis" met maximaal drie jaar in de gevangenis.

Bronnen:
http://www.myjoyonline.com/news/2015/February-7th/two-spaco-homosexuals-arrested-police-investigate-death-of-student.php
http://www.gaystarnews.com/article/ghana-school-tries-lynch-two-gay-students090215
https://www.facebook.com/pages/ST-PAULS-SECONDARY-SCHOOL-DENU/96780870990