nieuws

jongeren uit pennsylvania dragen flanel voor anti-gay day

28 april 2015 - In april droeg een bende middelbare scholieren uit Pennsylvania (VS) flanellen overhemden en platen haatdragende poster op de lockers van LHBT leerlingen om een zelfbedachte "Anti-Gay Day" te vieren. Er gaat ook een gerucht dat ze een "lynch lijst" hadden opgesteld.

intimidatie van gsa leerlingen

Maar liefst 100 studenten van Claysville's McGuffey High School namen deel aan de "Anti-Gay Day", een dag nadat de school Gay-Straight Alliance zijn "Day of Silence" hield. De "Day of Silence" wordt jaarlijks georganiseerd om de aandacht te vragen voor het pesten van LHBT leerlingen. De homofobe leerlingen, voornamelijk jongens, droegen flanellen overhemden en schreven "anti-homo" en doodskruisen op de rug van hun handen. De groep plakte bedreigende posters op lockers van LHBT leerlingen en intimideerde Gay-Straight Alliance leden en hun aanhang.
Sommige leerlingen zeiden dat de groep een "lynch lijst" had opgesteld, maar ze wisten niet precies wat de lijst betekende of waar hij was. De Superintendent van het McGuffey schooldistrict Erica Kolat zei dat de ambtenaren van het district de lijst niet hebben gezien, maar dat ze bezig zijn met een onderzoek naar de beschuldigingen.

ondersteunende actie van leraren en schoolleiding

Toen de leraren hoorden over de posters op de lockers, liepen ze onmiddellijk te klas uit om de posters te verwijderen. De Gay-Straight Alliance leden en andere studenten hebben geprobeerd om te protesteren tegen "Anti-Gay Day". Voor de schoolbel ging, liepen ze rond met posters "Stick with Love" en "It Gets Better". Maar de spanning tussen de twee partijen was niet zomaar weg. "Dit is de reden waarom zo veel studenten moeite hebben om naar school te gaan", zei een leerling.
De schoolleiding zet haar onderzoek voort, met name naar de zogenaamde "lynch list". Het McGuffey School District bestuur zei dat het toegewijd is aan het zorgen van een veilige, ondersteunende omgeving voor alle kinderen en vroeg iedereen die meer informatie heeft naar voren te komen.
Ook in Nederland vond dit jaar een "Day of Silence" plaats. Het is niet bekend of dit tot incidenten heeft geleid. Tot nu toe wordt in Nederland het pesten van LHBT leerlingen nog niet serieus genomen binnen het landelijk anti-pestbeleid.

Bronnen: