MijnID

ERROR: EduDivers not found

lesgeven

ERROR: EduDivers not found

onderwijsbeleid

ERROR: EduDivers not found
volg ons op twitter
volg ons op twitter

nieuws

leerlingen gaan aanbevelingen maken voor LHBT vriendelijke scholen

8 november 2015 - Op 19 november komen 24 Italiaanse en 12 Nederlandse leerlingen op een symposium met een advies voor hoe je werkt aan een LHBT vriendelijke school. Als deelnemer mag u hen tips geven en zien of de leerlingen die mee wil nemen.Het symposium duurt 2,5 uur (van 16:00 tot 18:30) en is gratis en inclusief buffet! U vind hier het aanmeldingsformulier en het programma.

leerlingenadvies

Tijdens het symposium - dat voor iedereen gratis toegankelijk is - staan de leerlingen centraal. Zij komen met een advies dat ze de week tevoren hebben voorbereid. De deelnemers aan het symposium mogen de jongeren van te voren en tijdens het symposium tips geven, maar de jongeren besluiten zelf of ze er iets mee willen doen.
Voor het symposium worden jongeren, docenten, schoolleiders, politici, experts en vertegenwoordigers van de LHBT gemeenschap uitgenodigd. Voor meer informatie over het programma en aanmelding: http://www.gale.info/en/projects/legopproject/het-leerlingenadvies-over-een-lhbt-vriendelijke-school

de legop week

De Italiaanse leerlingen uit Bari zijn de voorafgaande week op bezoek bij het Hyperion Lyceum in Amsterdam Noord. Ze doen samen met hen een programma over seksuele diversiteit in het kader van het internationale LeGoP project. De rode lijn in het programma is hoe een school veiliger kan worden voor LHBT leerlingen. Zo doen de dag voor het symposium een "visitatie" rond veiligheid en diversiteit van het Hyperion College. Maar ook doen ze een "gay/lesbian historical tour" in Amsterdam en bekijken en bespreken ze voorlichtingsfilms.
De leerlingen zijn merendeels heteroseksueel, maar zullen tijdens hun bezoek in Amsterdam ook LHBT jongeren ontmoeten.