nieuws

nieuwe materialen voor basisscholen in argentinië

5 mei 2015 - In maart presenteerde de organisatie "Argentinië 100% Diversiteit en rechten" educatieve materialen voor kinderen van basisscholen. De materialen hebben de bedoeling de diversiteit aan families zichtbaar te maken en bij te dragen aan culturele veranderingen in het land. Dit is onderdeel van een reeks van acties sinds de recente invoering van LHBT juridische gelijkheid in Argentinië.

kleurboek en puzzel

De materialen zijn een kleurboek en een puzzel. Zij beelden alledaagse situaties die kinderen waarmee naast de traditionele familie zijn er ook verschillende families.
De materialen zijn op te vragen via de organisatie. U kunt contact met hen hebben via e-mail cienporcientodiversidad@gmail.com of via www.facebook.com/100.por.ciento en https: //100porciento.wordpress .com. Argentijnen kunnen ook papieren versie per post aan te vragen.
"100% Diversiteit en rechten" kwam eerder met handreikingen voor leraren en werkte aan het creëren van bewustzijn in de media. Ook gaf de organisatie diverse workshops voor verzorgers van kinderen.

ook kleurplaten in nederland

In Nederland nam Gayandschool.nl ook een dergelijk initiatief. Zij publiceerde een aantal kleurplaten voor kinderen. Helaas staat het Nederlandse basisonderwijs nog niet erg open voor voorlichting over seksuele diversiteit, dus is het gebruik van dergelijk materiaal nog grotendeels afhankelijk van enthousiaste docenten.
Bron: ILGA-LAC