nieuws

tieners wisselen uit over hoe ze omgaan met pesten

Fotobron

9 maart 2015 - Op de East Bay High School in de USA is een leerlingenclub die “Students Against Violence Everywhere Club” (SAVE) heet. Zij bezochten onlangs de Riverview campus van Pepin Academies. Pepin Academies is een school die leerlingen extra vaardigheden aanleert. De leerlingenclub kwam op de campus om te discussiëren over technieken hoe ze met pestgedrag kunnen omgaan. Het programma werd heel persoonlijk.

Persoonlijke verhalen over pesten

Het programma was een uitwisseling waarbij de tieners verhalen voorlazen aan derde tot vijfde graads studenten. Ze voerden ook parodieën uit op wat ze in verschillende pestsituaties kunnen doen en vroegen de studenten van de academie om hun verhaal te delen over wanneer zij gepest werden. Maar de één na de ander van de leerlingenclub vertelde zijn verhaal over wanneer ze gepest waren. Er ontstond een verbinding tussen de twee groepen studenten, die bij iedereen een grote indruk naliet.

Ondersteuning van jongerenparticipatie op school

SAVE is een nationale non-profit organisatie die jongeren wil helpen om hun bijdrage te leveren bij het bevorderen van de veiligheid voor jongeren op school en in andere communities. Ze maakt gebruik van instrumenten op het gebied van geweldspreventie, conflictmanagement, dienstverlenende projecten en verspreiding van de boodschap tegen geweld. Het evenement was geïnspireerd door het boek van James Howe, “The Misfits”. Dit boek gaat over leerlingen die beschimpt werden vanwege hun gewicht, lengte, intelligentie, seksuele oriëntatie en genderexpressie.

Lees meer in South Shore.