MijnID

lesgeven

onderwijsbeleid

volg ons op twitter
volg ons op twitter

nieuws

zaterdag deadline inschrijving workshops over sociale veiligheid en seksualiteit

7 november 2015 - Aanstaande zaterdag, 15 november is de deadline voor inschrijving voor een serie kwalitatief hoogstaande workshops over sociale veiligheid en seksualiteit. De workshops zijn op 25 en 26 november en u kunt zich hier inschrijven.

negatief en grensoverschrijdend gedrag op school

Homoschelden, flirten, daten, sexting of echt seksueel grensoverschrijdend gedrag: wat kan
je als leraar doen? Hoe maak ik leerlingen weerbaar of hoe ga ik om met homonegatieve
gedragingen in de klas? Wat doe ik als normen en waarden tussen leerlingen onderling
verschillen en respect voor elkaar ver te zoeken is? Hoe creëer ik een veilig leerklimaat en maak ik lastige onderwerpen toch bespreekbaar? Al deze thema’s komen tijdens de 2 workshops aan de orde. Sinds augustus 2015 zijn scholen verplicht aandacht te besteden aan sociale veiligheid en sinds 2012 is er al een verplichting om aandacht te geven aan seksuele diversiteit en seksuele vorming.

25 en 26 november

De studiemiddagen zijn bedoeld voor leraren en mentoren in het voortgezet onderwijs, die op deze thema's verdieping zoeken. De middag op 25 november is in Amersfoort van 16:00 tot 10:00 uur. De middag van 26 november is in Den Haag en is ook van 16:00 tot 19:00 uur. Elke studiemiddag kost €30. Bij voldoende aanmeldingen ontvangen deelnemers half november een definitieve bevestiging. Tevens ontvangt u dan de routebeschrijving van de locatie, het definitieve programma en de deelnemerslijst.
De middagen bestaan uit drie workshops waaruit u een keuze maakt. Deze gratis bijscholing is een antwoord op de over-inschrijving op de landelijke studiedag die over veiligheid en seksuele diversiteit in april werd georganiseerd.

Uitnodiging
Inschrijven