MijnID

lesgeven

onderwijsbeleid

volg ons op twitter
volg ons op twitter

nieuws

engelse school geeft leerlingen 23 keuzes om hun gender te benoemen

28 februari 2016 - Een Britse middelbare school in Brighton heeft een enquête gedaan waarin ze de leerlingen vroeg hoe zij hun gender zouden benoemen. Mogelijke keuzes waren bijvoorbeeld: trans, gender fluid en androgyn. In totaal kregen ze 23 opties. Sommige tegenstanders noemden de enquête bizar, terwijl anderen het een kans vinden om een open gesprek hebben.

verkennen van wat jongeren denken over gender

Blatchington Mill School in Brighton gaf de tieners het onderzoek als onderdeel van hun huiswerk. De verschillende opties waren onder meer: meisje; jongen; geder fluid; a-gender; androgyn; trigeslachtelijk; non-binair; genderqueer; halfjongen; halfmeisje; transjongen en transmeisje.
De vraag was onderdeel van een nationaal onderzoek van het Office of the Children’s Commissioner (Kinderombudsman); de enquête was gestuurd naar elke school in Brighton and Hove. De Engelse Kinderombudsman Anne Longfield verklaarde: "We willen weten hoe belangrijk gender is voor jongeren: wat betekent gender voor hen, hoe is het van invloed op hun leven, wat willen ze veranderen?" De enquête is opgezet om deze te belangrijke vragen onder 13-18 jarigen te verkennen.

klachten over 'bizarre keuzes"

Sommige ouders noemden het onderzoek "onnodig" en "verwarrend". Katy Rice, een plaatselijke columnist, zei bezorgd te zijn dat de school kinderen een enquête met "meerdere bizarre keuzes" geeft. "Ik raak in de war door alle deze termen, (...) dus in hemelsnaam, wat zal dit doen met tieners die nog zo worstelen met het voor het eerst ontdekken van hun seksualiteit? De meerderheid van de jongeren moeten zich veilig kunnen voelen in de wetenschap dat ze gewoon een jongen of een meisje zijn." Mevrouw Rice wilde niet verder uitweiden over hoe zij bijdraagt aan de veiligheid van "gender" minderheden.

mogelijkheid om dingen openlijk te bespreken

Trans campagnevoerders zeiden daarentegen dat de enquête jongeren in de gelegenheid stelt om hun gender gevoelens te verkennen en om hen te helpen om hun gevoelens te benoemen en daardoor een aantal moeilijkheden te overwinnen. Sophie Cook zei: "Ik denk dat het goed is voor kinderen om dingen openlijk en eerlijk te bespreken. Het is zo belangrijk dat kinderen die te maken krijgen met genderdysforie (twijfels over hun biologische lichaam versus het door hun ervaring gender) alle steun krijgen. De tienerjaren zijn verschrikkelijk voor ons allemaal, maar als je te kampen hebt met genderdysforie, dan kun je jezelf zo geïsoleerd, eenzaam en in de war voelen."

Bronnen: Pink News, De Argus, Metro