MijnID

lesgeven

onderwijsbeleid

volg ons op twitter
volg ons op twitter

nieuws

europese cursus tegen homofobie op school

26 januari 2016 - De zusterorganisatie van EduDivers, GALE, biedt van 4 tot 8 april een Europese cursus aan over homofobie en transfobie in scholen. De cursus zal plaatsvinden in Sitges (Spanje).

programma

De cursus "De bestrijding van SOGI-fobie (SOGI: sexual orientation and gender identity) op scholen" richt zich vooral op hoe je een schoolcultuur te veranderen meer LHBT-vriendelijk en minder heteronormatief te zijn. De cursus gaat deels over de manier waarop u en anderen daarmee omgaan op een persoonlijk niveau, maar ook over hoe heteronormativiteit zich vertaalt zich in een negatieve organisatiecultuur en hoe u organisatorische verbetering kunt stimuleren. Een kernelement in de cursus is hoe de scholen hun leerlingen kunnen leren om te gaan met negatieve emoties en meningen die ze kunnen hebben over dingen die "anders" zijn dan hun normale verwachtingen, waarden en groepsnormen.
Dit is het algemene programma:

Zondag: aankomst in Sitges
Maandag: onderzoeken hoe homofobie / transfobie werkt bij jongeren, maar ook in onszelf
Dinsdag: het verkennen van onze eigen drijfveren om veranderingen te bewerkstellingen en hoe onze strategieën beïnvloedt
Woensdag: kennismaking met een reeks van educatieve gesprekstechnieken en andere educatieve methodes, zoals drama en simulatiespellen, en deze deels ook uitproberen
Donderdag: onderzoeken hoe homofobie / transfobie werkt om een school structureel onveilig te maken en men kan een organisatieverandering in de school kan stimuleren en coachen
Vrijdag: een dag vaardigheidstraining over hoe om te gaan met sterke emotionele en vooringenomen meningen van studenten, docenten, opdrachtgevers en politici in het onderwijs, advies en belangenbehartiging
Zaterdag of later: vertrekken

kosten

 • Het cursusgeld is € 420 per persoon, 80% (€ 336) te betalen voor de cursus, 20% (€ 84) na afloop. De vergoeding komt overeen met de € 70 het Erasmus KA1 programma financiert per trainingsdag inclusief één reisdag. (http://www.erasmusplus.nl)
 • Voor de deelnemers zonder Europese financiering kan een korting worden geregeld. Neem daarover contact op.
 • Het cursusgeld dekt de kosten van de trainer, de trainingsruimte, het cursusmateriaal en koffie / thee.
 • Het cursusgeld is exclusief reis- en verblijfkosten en maaltijden.
 • De trainingsaccommodatie kan een ontbijt- en luncharrangement van € 95 per persoon bieden voor de hele week, Dit is € 19 per dag voor een uitgebreid ontbijtbuffet en een 3-gangen warme lunch.

regelingen

 1. na aanmelding krijgt u een contract, informatie over de exacte tijd en plaats, en suggesties voor hotels / kamers, zodat u uw reis en verblijf kunt boeken.
 2. Nadat u het contract heeft ondertekend, betaalt u de 80% vooruitbetaling.
 3. De week voor de training betaalt u de resterende 20% betaling.
 4. Een paar weken voor de training krijgt u een gedetailleerd programma.
 5. Na de training ontvangt u een certificaat met vermelding van uw deelname aan de training.

nu doen

 • Als u geïnteresseerd bent, mail dan info@lgbt-education.info vóór 31 januari 2016
 • Laat ons weten hoe veel deelnemers zullen deelnemen
 • Laat ons weten of u beschikbaar bent op de data 4 april - 8 april of 23 mei - 28 mei, of beide perioden
 • Laat ons weten of u gebruik wilt maken van het ontbijt / lunch arrangement

niet nu beschikbaar, maar wel belangstelling?

Volgend jaar zal GALE deze cursus opnieuw aanbieden, en ook een cursus over hoe onderzoek naar SOGI-fobie te doen. Uw organisatie kan een subsidie vragen voor deelname aan deze cursussen. De datum voor het aanvragen van een dergelijke Erasmus + "KA1" subsidie is 2 februari. Kijk voor meer informatie op de website van uw nationale Erasmus + autoriteit (http://www.erasmusplus.nl/# ; Key Action 1)