MijnID

ERROR: EduDivers not found

lesgeven

ERROR: EduDivers not found

onderwijsbeleid

ERROR: EduDivers not found
volg ons op twitter
volg ons op twitter

nieuws

fragment uit www.edudivers.nl/doelgericht

hoe christelijke scholen LHBTI vriendelijk worden

16 maart 2018 - Op 23 maart organiseert "Homo in de Klas", de christelijke voorlichtingsgroep, een symposium over schoolveiligheid. EduDivers werkt mee aan het symposium en geeft een workshop over hoe je een christelijke school (en alle andere scholen trouwens ook) echt LHBTI vriendelijk wilt maken.
Er is weinig kennis over hoe dit structureel kan. "Je kunt niet meer doen dat de leerlingen een beetje prikkelen" zei een docent onlangs in een workshop. Of: "we moeten het bespreekbaar maken". Maar is het goed genoeg als leerlingen op een Christelijk school kunnen verwoorden en "bespreken"dat seksuele diversiteit verwerpelijk is? Natuurlijk niet.

De EduDivers workshop vat samen wat we inmiddels weten uit wetenschap en 15 jaar pilots en schoolbegeleiding. We weten veel meer dan bekend is. Wil je een voorproefje: kijk dan eens naar www.edudivers.nl/doelgericht. Of nog beter: schrijf je gewoon meteen in voor deze fascinerende studiedag. Maar in de workshop gaan we natuurlijk nog meer in op hoe je met religieuze scholen kunt omgaan. De inschrijving sluit op a.s. zondag 18 maart.