nieuws

congres lhbti-onderzoek in de lage landen

6 september 2018 - Op 10 oktober vindt in Amsterdam het tweede congres van het Vlaams-Nederlands Netwerk LGBTI Onderzoek plaats. Het congres is bedoeld om interdisciplinaire uitwisseling te stimuleren. Met het congres worden onderzoekers en andere belangstellenden op de hoogte gehouden van actueel LHBTI onderzoek in Nederland en Vlaanderen. Het congres wordt georganiseerd door het netwerk in samenwerking met prof. dr. Henny Bos. Deelname is open voor iedereen en ook toegankelijk voor studenten, LGBTI- en andere organisaties.

Ilan Meyer en Theo Sandfort

Keynote speakers zijn prof. dr. Ilan Meyer en prof. dr. Theo Sandfort. Ilan Meyer is werkzaam aan het Williams Institute (University of California in Los Angeles; UCLA) en werkte hiervoor aan de Columbia University in New York. Meyer is de grondlegger van het seksueel minderheidsstress model dat veel gebruikt wordt als verklaring om de verschillen in psychische gezondheid tussen homoseksuele en heteroseksuele individuen te verklaren. Hij is de hoofdonderzoeker van de “Generation” studie waarover zijn presentatie tijdens deze dag onder andere zal gaan.
Theo Sandfort (Columbia University in New York) was voorzitter van de toenmalige afdeling homostudies aan de Universiteit van Utrecht en van het onderzoeksprogramma “Diversiteit, levensstijl en gezondheid” van het Nederlands Instituut voor Sociaal Seksuologisch Onderzoek (het huidige Rutgers). Ook was hij voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Seksuologie en van de International Academy of Sex Reseach. Sandfort doet zowel onderzoek in de Verenigde Staten en verschillende Afrikaanse landen naar onder andere mannen die seks hebben met mannen. In zijn presentatie zal hij hier nader op ingaan en ook de link leggen met Nederland.

registratie

Registratie voor deze dag vindt plaats tussen 15 en september via CongresLGBTI2018@rutgers.nl. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
Deelname kost € 35,00. Master-studenten betalen € 15,00. Deelname is inclusief koffie/thee, lunch, drankjes en congresmateriaal. Een beperkt aantal Master-studenten van de Universiteit van Amsterdam (UvA) kan gratis deelnemen bij vermelding van hun studentnummer bij de registratie-aanvraag.
Abstracts voor presentaties of panels door onderzoekers kunnen worden ingediend tot en met 7 september. Meer informatie hierover kunt u ontvangen via CongresLGBTI2018@rutgers.nl.