eduDivers - kenniscentrum voor onderwijs en seksuele diversiteit

E-ZINE 28 MAART 2016

Wilt u de link naar dit e-zine delen op sociale media? Dit is EduDivers E-zine 2016-03; de link:
http://www.edudivers.nl/nieuwsbrieven/edudivers-e-zine-2016-03

spannende lhbt workshops op 19 april


27 maart 2016 - Op de nationale studiedag Met Alle Respect, die op 19 april plaatsvindt, laat EduDivers ook drie bijzondere LHBT specifieke workshops geven. De workshops gaan over "omgaan met heftige vragen", "voorlichting door empathie" en "hoe jezelf je beste tool bent".

onderwijsalliantie stelt vragen over dilemma's


25 maart 2016 - De Onderwijsalliantie heeft een lijst met vragen opgesteld die zij in het komende jaar beantwoord wil zien. De vragen gaan over waarom LHBTI-emancipatie tot nu toe geen vaste voet in scholen krijgt. De vragen zijn bedoeld als kick-off voor discussie en om scholen en LHBTI-beweging te mobiliseren tot meer gerichte acties.

senegalese mob probeert 'homo' student te lynchen


23 maart 2016 - Afgelopen week heeft menigte jongeren in Senegal geprobeerd om een student te lynchen van wie ze dachten dat hij homo was. De menigte vormde zich op 15 maart op de campus van Cheikh Anta Diop University in Dakar. Een student beschuldigde een andere student dat hij hem had aangeraakt in de douches. De beschuldigde student werd daarop gevolgd door een elkaar opjuttende menigte. De jongen vluchtte naar een bankgebouwtje dat ook functioneert als kantoor van de campusbeveiliging. Angstwekkende amateurbeelden laten zien hoe de broeierige menigte massaal in het bankgebouw indringt en aan het personeel eist dat ze de homoseksuele vluchteling aan hen overleveren.

huidige voorlichting werkt nauwelijks, hoe kan het beter?


20 maart 2016 - In de serie artikelen over gouden tips voor effectieve LHBT emancipatie beschrijven we vandaag de rol van voorlichting. Daarover bestaan veel mythen. De belangrijkste is dat men LHBTI-emancipatie het best kan bereiken door voorlichting. Veel landelijk en lokaal beleid is dan ook gericht op het stimuleren en steunen van voorlichting. Helaas is dit de niet meest effectieve methode om homofobie en transfobie tegen te gaan. Bovendien is het nog best lastig om effectieve voorlichting te geven.

europese leerkrachten kampen nog steeds met homofobe/transfobe houding


16 maart 2016 - In een nieuw rapport dat vandaag werd gelanceerd in het Europees Parlement, komt de FRA (Fundamental Rights Agency) met de resultaten van een Europees interviewonderzoek. Het rapport concludeert dat leerkrachten in Europa nog steeds een negatieve houding hebben ten opzichte van LHBT. FRA concludeert dat een dergelijke onprofessionele houding een bedreiging vormt voor de rechten van LHBT leerlingen en dat ze de Europese strijd tegen discriminatie en hate crime zal belemmeren.

aanmelden of afmelden

Stimuleer je school om solidair te zijn met LHBT leerlingen en docenten! Laat je school een goed voornemen publiceren!
U ontvangt het EduDivers E-zine omdat u zich heeft opgegeven als abonnee. U kunt uzelf afmelden via deze link of aanmelden via deze link.