MijnID

lesgeven

onderwijsbeleid

volg ons op twitter
volg ons op twitter

over edudivers

EduDivers is het Nederlandse kenniscentrum voor onderwijs en seksuele diversiteit.

We bevorderen de integratie van mensen die zijn benadeeld op grond van hun seksuele oriëntatie, seksuele identiteit en de manier waarop ze daaraan uitdrukking geven door kennis, methoden en ervaringen over onderwijs en voorlichting over seksuele diversiteit te verzamelen, ze te verbeteren en te verspreiden.

LHBT emancipatie staat in onze visie niet op zichzelf. Als we homodiscriminatie bij de wortel willen aanpakken, ontkomen we er niet aan om discriminatie, veiligheid, burgerschap en omgangsvormen in één lijn aan te pakken. Ook helpt het volgens ons niet genoeg om mensen individueel te leren meer respect voor elkaar te hebben. De organisaties waarin mensen leven, van familie tot en met scholen, beroepsopleidingen en bedrijven, moeten ook organisatorisch veranderen. In een onvriendelijke omgeving is het voor individuen onprettig leven, leren en werken en als eenling kan je dingen niet veranderen. Daarom richten wij ons sterk op organisatieverandering, zodat mensen ook echt de ruimte krijgen om eigen keuzes te maken en jezelf te zijn.

We bieden advies, training en voorlichting aan scholen, instellingen en gemeenten bij diversiteitsbeleid.

Download hier onze folder.

Stichting EduDivers een non-profit organisatie die voldoet aan de publicatieplicht van non-profit instellingen. Alle formele gegevens over EduDivers vindt u hier.