Zoekresultaten

Zoekresultaten

Resultaten 1 - 32 van 32 voor: internationaal

europees project start om scholen te certificeren voor goed anti-pestbeleid - lees pagina »

22 januari 2018 - Deze maand is een internationaal samenwerkingsverband gestart met een Europees project voor de ontwikkeling van een Europese certificering van middelbare scholen op het gebeid van pesten.

schoolcertificering sociale veiligheid - lees pagina »

In het kader van een internationaal project ontwikkelen EduDivers en haar internationale zusterorganisatie GALE in het voorjaar een serie methodieken voor certificering van scholen rond sociale veiligheid.

*E-ZINE* 5 juni 2017 - lees pagina »

Voor meer internationaal nieuws, kijk naar de website van de Global Alliance for LGBT Education (GALE) gale.

europees onderzoeksrapport beveelt aan om homofobie in antipeststrategieën mee te nemen - lees pagina »

Het onderzoekt aanwijzingen uit Europees en internationaal onderzoek, en beoordeelt nationale praktijken en het werk van maatschappelijke organisaties over pesten en geweld.

riek stienstra lezingen: beter nadenken over effect - lees pagina »

Aan de ene kant is Nederland een superstar op het gebied van homovriendelijkheid als je kijkt naar antwoorden op internationaal gebruikte vragenlijsten.

*E-ZINE* 30 DECEMBER 2016 - lees pagina »

Voor meer internationaal nieuws, lees LGBT Education 23.

*E-ZINE* 30 AUGUSTUS 2016 - lees pagina »

Maar uit een internationaal project bleek dat diversiteitbeleid vooral goed werkt als het breed wordt ingezet.

passend onderwijs: niet alleen voor gehandicapten - lees pagina »

Maar uit een internationaal project bleek dat diversiteitbeleid vooral goed werkt als het breed wordt ingezet. ... EduDivers en GALE namen in de afgelopen twee jaar deel aan een internationaal project, waarin de combinatie van omgaan met handicaps, omgaan met homofobie en transfobie en het gebruik van ICT voor sociale integratie centraal stonden.

edudivers en gale komen met e-cursus voor docenten - lees pagina »

De expertcursus zal aandacht besteden aan landelijk en internationaal beleid, dilemma's in het ontwikkelen van onderzoek, beleid en implementatie, effectieve schoolbegeleiding en hoe je schoolprogramma's ontwikkelt.

spannende lhbt workshops op 19 april - lees pagina »

EduDivers zocht dit samen met GALE uit in een internationaal project dat twee jaar duurde. ... Deze workshop is in 2014 ontwikkeld tijdens een internationaal samenwerkingsproject over film en homofobie.

bussemaker vraagt leiderschap - lees pagina »

Bussemaker deed haar uitspraak tijdens een internationaal homo-emancipatiecongres in Montenegro.

gale publiceert internationale gids om onderwijsministeries te lobbyen - lees pagina »

De gids geeft een 15-punts checklist waarmee landen de lokale situatie kunnen analyseren en vergelijken met de internationaal erkende aspecten van het recht op onderwijs.

Test je school! - lees pagina »

Dit is mogelijk in het kader van een internationaal project om een Europese anti-pest certificatie te ontwikkelen (alleen voor VO).

bevorderen voorlichtingsgroepen de norm van heteroseksualiteit? - lees pagina »

Hélène Frohard-Dourlent stelt dit in een artikel dat dit voorjaar verscheen in The Journal of LGBT Youth, een internationaal wetenschappelijk tijdschrift over seksuele diversiteit, jongeren en onderwijs.

edudivers introduceert unesco plan tegen homofoob pesten in nederland - lees pagina »

edudivers ook internationaal actief

gale protesteert bij unesco over mogelijk homofoob evenement - lees pagina »

De Yogyakarta Principlesvormen een samenvatting van internationaal aanvaarde mensenrechten voor homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders.

Queer Team - lees pagina »

Uiteindelijk kan dit zo tot een nationaal en zelfs internationaal netwerk leiden.

Queer Team - lees pagina »

Uiteindelijk kan dit zo tot een nationaal en zelfs internationaal netwerk leiden.

wethouder van Es wil in gesprek met pabo's - lees pagina »

Tijdens de presentatie werd de module overgedragen van het IHLIA (Internationaal Homo Lesbisch Documentatiecentrum en Archief aan EduDivers (Kenniscentrum Onderwijs en Seksuele Diversiteit).

enabling safety for lesbigay teachers - lees pagina »

internationaal

gale projecten - lees pagina »

De projectleider is een internationaal bekende lesbische mensenrechtenactiviste, Toli Hernandez. ... PROJECT: Internationaal netwerk van voorlichters/verhalenvertellers

edudivers_folder_2010 - lees pagina »

internationaal netwerk

projecten - lees pagina »

Daarnaast zijn we met ons internationaal netwerk de Global Alliance for LGBT Education (GALE) actief in landen in Europa en het globale Zuiden.

internationaal - lees pagina »

internationaal ... Internationaal zijn er diverse organisaties die zich bezighouden met seksuele diversiteit en onderwijs.

onderwijsbeleid - lees pagina »

Internationaal kunnen staten, internationale organisaties zoals UNESCO (VN), Education International (vakbonden) en GALE (Global Alliance for LGBT Education) met elkaar samenwerken om richtlijnen op te stellen voor meer effectieve methoden en strategieën.

handreiking doorlopende leerlijn rond burgerschap, seksuele vorming en homo-emancipatie - lees pagina »

Kerndoel 47 De leerling leert actuele spanningen en conflicten in de wereld te plaatsen tegen hun achtergrond, en leert daarbij de doorwerking ervan op individuen en samenleving (nationaal, Europees en internationaal), de grote onderlinge afhankelijkheid in de wereld, het belang van mensenrechten en de betekenis van internationale samenwerking te zien.

Peter Dankmeijer - lees pagina »

internationaal: gale

Geen suggesties voor onderwijsbeleid in raadpleging homobeleid - lees pagina »

Het Internationaal Homo/Lesbisch Informatiecentrum en Archief (IHLIA) is een bibliotheek, archief, informatie- en documentatiecentrum over homoseksualiteit en seksuele diversiteit en wil zich mede richten op het hoger onderwijs.

aob homo/lesbische groep - lees pagina »

Daarnaast is de groep internationaal erg actief.

citaten over homoseksualiteit uit het onderwijsverslag 2006-2007 - lees pagina »

Hoewel Nederland internationaal gezien in het algemeen vooroploopt in de acceptatie van homoseksualiteit (Keuzenkamp, 2007; Keuzenkamp e.

dubbel divers - lees pagina »

De map Dubbel Divers werd in 2004 door een internationaal consortium ontwikkeld omdat er grote behoefte bestond aan informatie over hoe om te gaan met homoseksualiteit in multiculturele klassen en in (leerlingen)begeleiding.

homoseksualiteit zeer wisselend in lesmethoden - lees pagina »

Het complete rapport is door EduDivers aan het Internationaal Homo- en Lesbisch Informatiecentrum en Archief (IHLIA) ter beschikking gesteld.