Zoekresultaten

Zoekresultaten

Resultaten 1 - 50 van 91 voor: respect

analyse lentekriebels laat gebreken zien - lees pagina »

Het pedagogische advies is “dat je het er niet mee eens hoeft te zijn, maar dat je wel respect op moet brengen”. ... De leerkracht krijgt in de les opdracht om te concluderen dat iedereen anders is en “dat we deze verschillen respecteren”, maar uit niets blijkt dat respect méér is dan niet schelden of onbehoorlijk gedrag in de klas.

Thematische aandacht - lees pagina »

Daarnaast zijn er een aantal themadagen en -weken (week tegen het pesten, week van het respect, mensenrechtendag, week van de liefde/Valentijnsdag, week van de lentekriebels) die vragen om de integratie van aandacht voor seksuele diversiteit.

Thematische aandacht - lees pagina »

Daarnaast zijn er een aantal themadagen en -weken (week tegen het pesten, week van het respect, mensenrechtendag, week van de liefde/Valentijnsdag, week van de lentekriebels) die vragen om de integratie van aandacht voor seksuele diversiteit.

Niet langer een keuze (2017) - lees pagina »

Praktijken en factoren die bij leerlingen respect voor seksuele diversiteit bevorderen.

Als ze er maar niet mee te koop lopen: LHBT in Oss 2017 - lees pagina »

Als de gemeente Oss scholen daadwerkelijk veiliger wil maken, zullen ze prioriteit moeten geven aan het maken van goede omgangsvormen, waarin respect en samenwerking centraal staan.

in oss voelt 72% van de lhbt-leerlingen zich niet altijd veilig - lees pagina »

Als de gemeente Oss scholen daadwerkelijk veiliger wil maken, zullen ze prioriteit moeten geven aan het maken van goede omgangsvormen, waarin respect en samenwerking centraal staan.

nieuwe publicatie over wat werkt voor lhbti emancipatie in scholen - lees pagina »

Het gaat dan vooral om het maken en handhaven van goede afspraken over omgangsvormen, dus precies dat "respect" waar het in de kerndoelen om gaat.

het creëren van urgentie bij schoolleiders - lees pagina »

Op het niveau van leerlingen wordt dit benoemd als "respect voor hun vrijheid van meningsuiting", op het niveau van de schoolleider als "respect voor de autonomie van leraren" (en op hogere niveau respect voor de autonomie van scholen om eigen keuzes te maken). ... Een belangrijke nevenregel is dat er in een democratie respect en ruimte is voor minderheden.

schoolleiderschap rond seksuele diversiteit - lees pagina »

Zo kunnen religieuze scholen formuleren hoe LHBTI ook onderdeel van God's schepping zijn, en kunnen "sport" scholen kunnen uitwerken hoe "sportiviteit" niet alleen competitie is maar ook teamwork en respect voor de individuele leden van teams ongeacht hun gender identiteit of seksuele voorkeur. ... Zo heeft elke school een identiteit, en in elke school met een democratische en pedagogische identiteit zal respect en belangstelling voor diversiteit een plaats kunnen vinden.

tweede kamer wil scholen straffen als ze niet voorlichten - lees pagina »

Maar het kerndoel vraagt om het bevorderen van respect voor seksuele diversiteit en dat lukt echt niet met zulke eenmalige en korte voorlichting.

walk the talk: tips om scholen te begeleiden - lees pagina »

In kerndoel 38 ligt de lat erg hoog: scholen zouden moeten respect voor seksuele diversiteit bij de leerlingen bereiken moeten bereiken.

*Nieuwsbrief Jezelf zijn in Leiden* - lees pagina »

Peter Dankmeijer, directeur van EduDivers en trainer van de MBO docententeams merkt op: "De meeste opleidingsmanagers weten wel dat je respect voor seksuele diversiteit niet aankweekt via een incidenteel lesje. ... Zo wilde Da Vinci Andertaligen een lessenserie waarin respect, Nederlandse culturele gewoonten, seksuele vorming en seksuele diversiteit zijn geïntegreerd en bespreekbaar gemaakt voor de nieuwe instroom van Syrische vluchtelingen.

jongeren gaan update criteria voor lhbt vriendelijke scholen maken - lees pagina »

Educatie: de school heeft een doorlopende leerlijn waarin respect voor seksuele diversiteit en relevante informatie/vaardigheden voor LHBT jongeren is verwerkt.

onderwijsinspectie: omgaan met seksualiteit en seksuele diversiteit (2016) - lees pagina »

De kerndoelen zijn in 2012 aangepast en vragen sindsdien van basisscholen en middelbare scholen om leerlingen respect aan te leren voor seksualiteit en seksuele diversiteit.

onderwijsinspectie durft kwaliteit onderwijs niet te beoordelen - lees pagina »

Uit de wetenschap blijkt ondubbelzinnig dat “respect” niet aangeleerd kan worden binnen een of enkele incidentele lessen. ... Helaas landt teveel daarvan niet als er geen leiderschap op scholen is om werkelijk respect voor LHBTI te bewerkstellingen.

PERSBERICHT 5 SEPTEMBER 2016 - lees pagina »

Uit de wetenschap blijkt ondubbelzinnig dat “respect” niet aangeleerd kan worden binnen een of enkele incidentele lessen. ... De Inspectie geeft in haar rapport wel aan dat de huidige kwaliteit van de invoering van de kerndoelen niet zal leiden tot het respect dat het kerndoel beoogt.

stomme zet van parlement rond seksuele vorming - lees pagina »

Maar dat kerndoel is gericht op het creëren van respect.

engelse school mag geen leerlingen meer accepteren tot ze over lhbt voorlichten - lees pagina »

De rechter zei verder dat het weigeren om seksuele diversiteit in lessen te behandelen voorkomt dat de school effectief kan werken om leerlingen respect te leren "voor mensen die zulke eigenschappen hebben".

PERSBERICHT: Alliantie roept scholen op tot gesprek over seksuele diversiteit - lees pagina »

Dit onder het mom: “Je moet voor iedereen respect hebben, dat geldt dus ook voor homo’s, dat hoeven we niet te benoemen.”

alliantie roept scholen op tot gesprek over seksuele diversiteit - lees pagina »

Dit onder het mom: “Je moet voor iedereen respect hebben, dat geldt dus ook voor homo’s, dat hoeven we niet te benoemen.”

spannende lhbt workshops op 19 april - lees pagina »

27 maart 2016 - Op de nationale studiedag Met Alle Respect, die op 19 april plaatsvindt, laat EduDivers ook drie bijzondere LHBT specifieke workshops geven.

*E-ZINE* 28 MAART 2016 - lees pagina »

27 maart 2016 - Op de nationale studiedag Met Alle Respect, die op 19 april plaatsvindt, laat EduDivers ook drie bijzondere LHBT specifieke workshops geven.

zaterdag deadline inschrijving workshops over sociale veiligheid en seksualiteit - lees pagina »

verschillen en respect voor elkaar ver te zoeken is?

italiaanse en nederlandse docenten en leerlingen wisselen uit over seksuele diversiteit - lees pagina »

By giving different types of education, like sex education, for instant LGBT, and interactive lessons given by young professional teachers, the school can form different mindsets and help to teach the students respect for the people around them. ... Uit dit onderzoek is naar voren gekomen dat er tussen de landen een belangrijk verschil is als het gaat om de relatie tussen leerlingen en docenten, dat iedereen het erover eens is dat respect en zelfvertrouwen de belangrijkste dingen zijn die leerlingen zouden moeten leren en dat er uiteenlopende behoefte is aan wat de docenten willen leren over LHBT onderwerpen, zoals over: concepten over (LHBT) seksualiteit, hoe je seksuele vorming geeft, hoe je LBHT leerlingen kunt begeleiden en hoe je de LHBT onderwerpen kunt verbinden met de zorg dat iedereen zich geaccepteerd voelt.

conferentie "met alle respect!'' bereikt 400 mensen - lees pagina »

18 april 2015 - Voor de conferentie Met Alle Respect! ... conferentie "met alle respect!''

werksessies over seksuele diversiteit op de landelijke onderwijsconferentie "met alle respect!" - lees pagina »

Op een vmbo-school zeiden leerlingen: Alle mensen verdienen respect, behalve homo's. ... werksessies over seksuele diversiteit op de landelijke onderwijsconferentie "met alle respect!"

inschrijving landelijke conferentie sociale veiligheid start - lees pagina »

11 februari 2015 - De inschrijving van de landelijke conferentie over sociale veiligheid "Met alle respect!" ... Download de uitnodiging Met Alle respect

*E-ZINE* 10 MAART 2015 - lees pagina »

De inschrijving van de landelijke conferentie over sociale veiligheid "Met alle respect!"

*E-ZINE* 25 MAART 2015 - Special over landelijke onderwijsconferentie Met Alle Respect! - lees pagina »

E-ZINE 25 MAART 2015 - Special over landelijke onderwijsconferentie Met Alle Respect! ... organiseren landelijke organisaties rond sociale veiligheid op school, seksualiteit en seksuele gezondheid de landelijke onderwijsconferentie over sociale veiligheid op school, Met Alle Respect!.

*E-ZINE* 10 MEI 2015 - lees pagina »

conferentie "met alle respect!'' ... 18 april 2015 - Voor de conferentie Met Alle Respect!

amersfoortse scholen niet happig op homo-emancipatie - lees pagina »

Die campagne helpt scholen bij het creëren van een prettig leerklimaat waar voor ieder individu respect is. ... Er is aandacht voor respect voor elkaar en omgaan met verschillen.

criteria voor homovriendelijke school gepubliceerd - lees pagina »

In de nabespreking leggen de docenten de link naar de vier basisregels van de school: we hebben respect voor elkaar, we gaan niet over de streep, we lossen problemen op zonder geweld en we zijn aanspreekbaar.

ouderorganisaties willen aandacht voor homoseksualiteit - lees pagina »

Deze moeten gaan over hoe school en ouders één lijn kunnen trekken in de opvoeding over respect, weerbaarheid en seksualiteit.

ouderavond omgangsvormen in de opvoeding en op de basisschool - lees pagina »

Ouders zelf via een carrousel van korte oefeningen (via opdrachten op tafeltjes) kennis laten maken met het soort activiteiten die met de kinderen worden gedaan en ouders op die manier ook speelt te laten kennismaken met de discussies over identiteit, respect en leefwijzen

ruben les - lees pagina »

Maar je kunt de les ook doen na een paar andere lessen over respect (maatschappijleer) of over relaties en seksualiteit (bijvoorbeeld in het kader van het lessenpakket "Lang Leve de Liefde" of in de Week van de Liefde, rond Valentijnsdag, 2e week februari).

Nieuws - lees pagina »

Peter Dankmeijer, directeur van EduDivers en trainer van de MBO docententeams merkt op: "De meeste opleidingsmanagers weten wel dat je respect voor seksuele diversiteit niet aankweekt via een incidenteel lesje. ... Zo wilde Da Vinci Andertaligen een lessenserie waarin respect, Nederlandse culturele gewoonten, seksuele vorming en seksuele diversiteit zijn geïntegreerd en bespreekbaar gemaakt voor de nieuwe instroom van Syrische vluchtelingen.

gale roept op om recht op onderwijs voor lhbt te checken - lees pagina »

Burgerschapsvorming van hoge kwaliteit richt zich op vaardigheden rond mensenrechten, zoals zelfbeschikking en respect voor andere meningen. ... Seksuele voorlichting van hoge kwaliteit leert relatievaardigheden, ook hier weer gericht op weten wat je voelt en wilt, en op respect voor de wensen en grenzen van anderen.

bevorderen voorlichtingsgroepen de norm van heteroseksualiteit? - lees pagina »

Working to “Increase Respect and Reduce Stigma”: Thinking Trhough the Possibilities and Limits of an Antihomophobia Education Program in Paris.

unic wint prijs voor beste schoolcampagne tegen homofobie - lees pagina »

1 juli 2012 - Afgelopen vrijdag werd de Gay&Straight Alliance van UniC (Utrecht), de winnaar van de landelijke Voice OUT wedstrijd tussen schoolcampagnes voor respect en tegen homofobie. ... Groepen leerlingen op deze scholen hebben training gekregen over identiteit, respect, mensenrechten en seksuele diversiteit en eigen videocampagnes gemaakt.

onderwijsalliantie lanceert mijn id campagne - lees pagina »

De allerbelangrijkste is dat een school binnen 6 weken na de start van het schooljaar heldere afspraken maakt met leerlingen over respect, en daar vervolgens consequent de hand aan houdt.

het betrekken van ouders in de basisschool - lees pagina »

Ouders zijn belangrijk, zeker als het gaat om opvoedingsthema's als leefvormen en respect.

seksuele diversiteit in kringgesprekken - lees pagina »

Ook kan het zijn dat docenten ervoor kiezen om de bespreking van relaties, seksualiteit, diversiteit en respect via kringgesprekken eerst een keer uit te proberen voordat ze er een complete lessenserie aan wijden. ... Maar als hun opvoeders hun ook veiligheid laten ervaren bij het experimenteren met minder gebruikelijke situaties en gedragingen, dan zullen ze in hun latere leven meer zelfvertrouwen en meer respect voor diversiteit kunnen opbrengen.

Peter Dankmeijer: "LGBT, to be or not to be" - lees pagina »

In other regions, different perspectives—such as dealing with machismo, conflict resolution, promoting respect, and diversity management—are more relevant for effective education; and respect for “being gay” may not be the most dominant aspect of emancipation and education strategies in those regions.

homo in de klas - lees pagina »

De doelstelling van de lessenserie is om leerlingen kennis te laten maken met het thema homoseksualiteit, vooroordelen weg te nemen, de taboesfeer te doorbreken, leerlingen bewust te laten nadenken over seksuele identiteit en hen te helpen met liefde en respect om te gaan met homoseksuele leerlingen, medewerkers en andere homoseksuelen.

aps en kinderconsument organiseren middag over media en homoseksualiteit - lees pagina »

Officiële kanalen als GTST of Spangas kunnen dan wel met respect niet-hetero relaties uitbeelden… maar hoe staat het met weblogs en nep Hyves?

gezellige heteronormativiteit in studentensportverenigingen - lees pagina »

20 december 2010 - In opdracht van en in samenwerking met Stichting Studentensport Nederland en Sportraad Utrecht heeft de Nederlandse Sport Alliantie (NSA) een inventarisatie gedaan onder studentensportverenigingen naar de visie op en beleidsplannen over de thema’s sportiviteit en respect en homoacceptatie. ... Dit heeft tot gevolg dat er een grote betrokkenheid bij de vereniging is en er veel respect bestaat voor elkaars taken en positie.

vragenlijst voor scholieren - lees pagina »

Respect naar elkaar, ook als er verschillen zijn (m / v, etnisch / cultureel, homo, anders) ... Respect naar elkaar, ook als er verschillen zijn (m / v, etnisch / cultureel, homo, anders)

samenvatting homo ok methode - lees pagina »

Op die manier ontstaat wederzijds respect en misschien zelfs een partnerschap voor verbetering van de situatie op school.

een kwestie van persoonlijkheid - lees pagina »

Respect, tolerantie en het wegnemen van vooroordelen zijn hierbij belangrijke pijlers.

het bespreken van homoseksualiteit met gelovige jongeren - lees pagina »

Bespreking omgangsvormen en respect ... bespreking omgangsvormen en respect